Latino Food Festival, přesněji jeho druhý ročník se uskutečnil 19. června na pražském Střeleckém ostrově. Návštěvníci si mohli vychutnat energický hudební program spolu s ochutnávkou specialit latinskoamerické kuchyně. Latino Food festivalu dal možnost na jednom místě navštívit více než 40 restaurací a barů nabízejících koktejly, vína, rumy, tequilu, doutníky, koření apod. S učiteli tanců zkusit tango, salsu a sambu nebo se jen tak zaposlouchat do živé muziky.
Hudební program Latino Food Festivalu odstartoval ve 14 hodin La Trinidad – Band se svou směsí latino, world, rock, funk, blues a reggae. Po nich nastoupilo Trio Cubaché a Pragasón, kteří potěšili návštěvníky čtyřhodinovým blokem pravé kubánské muziky. Závěr patřil sedmičlenné kapele FAELA, která míchá z latinskoamerické hudby, jazzu, rocku i balkanu výbušnou kombinaci, která je na evropské scéně naprosto nepřehlédnutelná.
Gastronomická část představila ty nejlepší z oboru jako Pepe Lopez, Burito Loco, El Arriero či Nestar. Ti návštěvníkům připravili speciality latinskoamerické kuchyně z masa, ryb, zeleniny a ovoce. V nabídce byly například Churrasco, Empanada, Tamaal, Chipa salsa, Tacos, Maté, Dulce de Leche.
Díky tomu, že Latinská Amerika byla osidlována různými národy, její kuchyně je tak směsicí chutí z celého světa. A tak není divu, že většina návštěvníků odcházela s pocitem, že měla na talíři takřka celý svět.